2013. március 12-16.-a között Kárpátaljára fogunk látogatni. A kisérő tanárok úgy gondolták, hogy érdemes lenne tartani egy előkészítő órát, melyen jobban megismerhetnék a tanulók a helyet, ahová majd kirándulni megyünk. Ez az óra március 4.-én hétfőn 2 órakor kezdődött.

DSC_0588.JPG

Legelsőként igazgató úr mondott beszédet, melyben hangsúlyozta, hogy ilyen árak mellett igazán nehéz lenne az életben kijutni ide, de a pályázat segítségével mindez sokkal könnyebb. Lehet, hogy  felnőtt korunkban sem lesz esélyünk kijutni magyarlakta területekre, nem még gyerekként.

DSC_0596.JPG

Tibi bácsi gondoskodott róla, hogy megismerjük azokat a helyeket, ahová menni fogunk. Levetített egy kisfilmet a tavalyi kirándulásról, ami nagyon jól sikerült, rengeteg programban vettek részt a gyerekek.

DSC_0599.JPG

 

 

 

 Ezután Magdika néni tartott egy előadást Ukrajna földrajzáról.

DSC_0613.JPG

 

 

 

 

 

 

Ezt 5 perc szünet követte.

 

 

 

 

 

A szünet után csoportmunkában kellett egy szöveg alapján feladatlapot kitöltenie az utazni készülő gyerekeknek.

DSC_0624.JPG

Ezután Ági néni bemutatója következett. Megtudtuk, hogy milyen nehéz külföldön magyarként élni és ha valaki munkát akar, akkor egy másik nyelven is tudnia kell.

Ezután Tibi bácsi következett megint, most Ukrajna és Kárpátalja történelmét mesélte el nekünk, amiből megtudhattuk, hogy rengeteg féle nép járt Kárpátalja területén, de a magyarok maradtak itt hosszabb ideig.

Érdemes volt részt venni ezen a programokban dús előkészítő órán.

A bejegyzés trackback címe:

https://csetebalazs-hatartalanul.blog.hu/api/trackback/id/tr625121501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása