Mikor reggel felkeltünk nagyon meglepődtünk! Az ablakon kinézve minden csupa fehér volt, esett a hó és fújt a szél! Lassan kikászálódtunk ágyainkból és reggeli után a művelődési házba mentünk. DSC_0646.JPGMiután mindenki megérkezett a csapat egy része átment az iskolába, ahol rendhagyó történelem órán vettünk részt. Az igazgató bácsi és a történelem tanárbácsi meséltek nekünk a falu és az iskola történetéről. Megnéztünk egy tankönyvet is és megnéztük az iskola tantermeit.DSC_0702.JPGMivel tanítási nap volt együtt ültünk az órán a gecsei gyerekekkel, ők is örültek, hogy bementünk, hozzájuk, mert azt mondta igazgató bácsi, hogy náluk annyira kevés diák van, hogy naponta tudnak felelni. Ma megmentettük őket!DSC_0696.JPGEzután visszamentünk a művelődési házba, ahol a többiek már előkészítették a terepet. Lehetett ping-pong, dáma, sakk és malom versenyekre nevezni, illetve aki nem akart az segíthetett Ibolya néniéknek a terem díszítésében.

DSC_0850.JPG

DSC_0766.JPG

DSC_0864.JPG

Így a helyi gyerekekkel közösen gyorsan elszaladt a délelőtt. Ebéd után kicsit lehetett pihenni, majd folytattuk a délelőtti dolgokat. Vacsora után ünneplőben és kokárdával ékesítve jöttünk vissza, hogy megemlékezzünk március 15-ről, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulójáról.

DSC_0973.JPGA gecseiek műsorral készültek, ami nagyon jó volt, elszavalták a Nemzeti dalt majd énekeltek és táncoltak. A műsor után adta át igazgató úr jelképesen azokat a könyveket amiket ajándékként gyűjtöttünk össze és azt a számítógépet amit az iskola ajánlott fel.

DSC_1086.JPG

Így kapott 3 nagy doboz könyvet tőlünk az óvoda és a könyvtár, számítógépet pedig a művelődési ház.

DSC_1084.JPGA számítógépet a fiatalok fogják használni, mert azt a klubban helyezik el.

DSC_1094.JPGEzután következett a táncház és a disco, amit nagyon élveztünk. Sokat nevetgéltünk és táncoltunk. Este 10 óra után nem sokkal Tibi bácsi felkapcsolta a villanyt és azt mondta, hogy vége a disconak. Így elbúcsúztunk a gecseiektől és mindenki visszament a saját vendéglátójához. Nagyon jó volt ez a nap is. Sajnos, ez volt a búcsúest, úgyhogy mikor hazaértünk, még mindent össze kellett pakolni, hogy másnap indulhassunk haza.

Szerző: hiúz

Szólj hozzá!

Címkék: 4nap

A bejegyzés trackback címe:

https://csetebalazs-hatartalanul.blog.hu/api/trackback/id/tr705139487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása